Wilt u studenten bereiken in in Nederland? Dan bent u bij StudentenMarketing aan het juiste adres! StudentenMarketing is het bedrijf achter het grootste stadsgerichte studentenplatform van Nederland. Met 16 stadsgerichte websites en meerdere thema websites kunt u via ons ruim 750.000 studenten in alle studentensteden bereiken.
Onze bezoekers zijn aankomende, studerende en net afgestudeerde studenten in elke studentenstad. Zij zijn tussen de 16 en 26 jaar en (gaan) studeren - of zijn net afgestudeerd - aan een HBO of WO instelling in een van de studentensteden.

Snel adverteren

Bannercampagne plaatsen (vanaf € 99,- per banner per maand)
Adverteren als publisher? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en publisherprijzen.
 

Naast de stadsgerichte pagina's bieden wij ook de onderstaande thema domeinen:

 

Thema's

Wij informeren aankomende en studerende studenten over alles dat zij moeten/willen weten voor, tijdens en na hun studententijd op de thema's:

Studeren / Wonen / Werken / Geldzaken / Vrije Tijd / Gezondheidzorg / Lifestyle

Dit doen wij met informatieve pagina's, ervaringsverhalen van onze bloggers en in samenwerking met partners.

Neem contact op

Samenwerkingsbrochure aanvragen

StudentenMarketing

StudentenMarketing is het online marketingbureau met een specifieke specialisatie voor de studentenmarkt. StudentenMarketing doet het volledige advertentiebeheer voor het Studentensteden platform. Wij weten precies wat aankomende, studerende, en net afgestudeerde studenten willen en weten hun middels online en offline campagnes in de verschillende studentensteden te bereiken! Wil je studenten bereiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

StudentenMarketing.nl

Online adverteren op studenten / Webvertising

Door inzet van een combinatie van webvertising realiseren wij zoveel mogelijk contactmomenten met studenten uit de gewenste stad/steden. Nadat wij uw wensen en doelgroep in kaart hebben gebracht ontvangt u van ons een voorstel voor een partnership. Wij bieden de volgende samenwerkingsmogelijkheden. 

Naast adverteren op ons platform helpen wij ook bij de creatie van o.a.

 • banners
 • flyers / posters
 • websites / landingspages

Neem contact op

Blogs / Native advertising 

Wenst u een ‘zachtere vorm’ van adverteren? Dan adviseren wij native advertising. Branded content of native advertising is een redactioneel artikel geschreven uit naam van onze redactie.
Onze studentbloggers schrijven een leuke blog met een orginele studentikoze 'angle', waarmee uw product of bedrijf wordt gepromoot.
 
Vanwege de redactionele invalshoek is de attentiewaarde hoger dan bij een advertorial. Vanwege het redactionele karakter bepaalt de redactie de vorm van het artikel. Hierbij lift u mee op de expertise, schrijfstijl en autoriteit van onze redactie. 
 
Wij schrijven ook leuke blogs over nieuwe bars/koffietentjes/restaurants/uitgaansgelegenheden/bedrijven etc. Een van onze bloggers komt bij u langs en schrijft op basis van het bezoek een positief ervaringsverhaal!
 
 
Voordelen van native content
 • bij een native content artikel lift u mee op de expertise van onze bloggers;
 • u hoeft zelf geen verhaal te schrijven;
 • wij verzorgen ook het beeldmateriaal (maken zelf foto's of gebruiken een van onze beeldbanken);
 • de links in native content zijn 'do-follow' waardoor ze ook een SEO waarde hebben;
 • goed bereik via ons platform;
 • een native content artikel blijft permanent online.

Native content artikel aanvragen

 

Advertorial 

Wilt u meer vertellen over uw product of dienst? Dan adviseren wij het plaatsen van een advertorial.  Een advertorial is een online advertentie in redactionele vorm. Bij een advertorial is het duidelijk dat u de afzender bent van het artikel. U kunt zelf input aanleveren, maar wij helpen u graag bij het vinden van de juiste tone of voice die aanspreekt bij studenten. Uw advertorial wordt geplaatst op alle, of op een selectie van de, websites onder het Studentensteden platform. De advertorial verwijst naar een door u aangeleverde website en wordt ondersteund met passend beeldmateriaal. Binnen een advertorial is ook de mogelijkheid om een win-actie toe te voegen. Een advertorial krijgt de vermelding 'gesponsored' op de website en de links zijn nofollow.
 
Voordelen van advertorial
 • u kunt uw eigen commerciële boodschap overbrengen;
 • een advertorial blijft permanent online
 • goedkoper dan een native content artikel
 • goed bereik via ons platform.
 

Bannering

Heeft u als doelstelling uw product of bedrijf onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk studenten? Dan adviseren wij een bannercampagne. Met een bannercampagne op ons platform, wordt uw banner op elke pagina aan zowel de boven- als onderkant getoond. Een bannercampagne is per website in te zetten, of op het gehele platform voor een periode van 1 of meerdere maanden.
 
voordelen bannering
 • optimale zichtbaarheid
 • wordt getoond op elke pagina aan zowel boven- als onderzijde
 • met een bannercampagne bereikt u ook latente klanten
 • perfect voor brandingscampagnes of ter ondersteuning van een native content artikel, vacature, advertorial of kortingsactie.

Heeft u geen banners?

Heeft u geen banner? Geen probleem! Ons team van creatievelingen maakt de benodigde banners op basis van uw huisstijl met de gewenste 'call-to-action'.
Banners worden na oplevering uw eigendom, zodat u deze ook elders kunt inzetten.

Banner campagne plaatsen

 

Link plaatsing / link building

Wilt u investeren in uw vindbaarheid op lange termijn? Dan adviseren wij link building. Wij plaatsen een link naar keuze op een of meerdere van onze webpagina’s, met uitzondering van de homepage. Uw link wordt geplaatst inclusief een begeleidende tekst van maximaal 50 woorden.
 
Voordelen link plaatsing
 • Plaats een link op de gewenste pagina
 • bereik studenten die al informatie zoeken over het gewenste onderwerp
 • goed voor SEO doeleinden

Direct link plaatsing aanvragen

 

Studenten vacaturebank

Op zoek naar een studerende of net afgestudeerde studenten voor een bijbaan, stagetraineeship, startersfunctie of vrijwilligerswerk? Meld hem dan aan in onze vacaturebank en bereik ruim 750.000 studenten in diverse studentensteden. Via ons grote netwerk van websites vindt u vaak snel de juiste student voor uw vacature. 

Voordelen plaatsen in onze vacaturebank

 • Gemakkelijk en snel geplaatst;
 • Reacties op uw vacature komen direct bij u terecht;
 • U betaalt geen credits of abonnement om reacties te ontvangen;
 • De vacature staat online, zolang deze vacant is;
 • Specifiek bereik bij ruim 750.000 aankomende, studerende en afgestudeerde studenten;
 • Gemakkelijk vacature extra promoten middels een Facebook of nieuwsbrief campagne;
 • Gratis vacature-check door studenten.
 • Vacatures voor stages en vrijwilligers werk zijn gratis!

Direct vacature plaatsen

 

Kortingsactie

Heeft u een kortingactie voor studenten? Promoot deze dan bij ons op de website. Zo bereikt u veel studenten die van de korting gebruik kunnen maken.

Direct kortingsactie plaatsen

 

Social Media advertentie 

Heeft u als doelstelling om de engagement met uw merk of dienst te vergroten? Dan adviseren wij advertising op onze (lokale) social media kanalen. Social media kunnen worden ingezet als ‘conversation starter’, of als extra kanalen om een redactioneel/branded content artikel aan te jagen. Studentensteden biedt ook de mogelijkheid om Facebook advertising in te kopen als onderdeel van uw campagne. 

Studenten mailing / Nieuwsbrief

Heeft u als doelstelling om met een korte boodschap onder de aandacht te komen bij een specifieke studentendatabase? Dan adviseren wij advertising in onze nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief geeft toegang tot een database van duizenden studenten die hebben aangegeven dat zij interesse hebben in studenten nieuws. In de nieuwsbrief kunt u een advertorial plaatsen die verwijst naar een externe omgeving. Daarnaast kan de nieuwsbrief ingezet worden als extra kanaal om een redactioneel/branded content artikel aan te jagen. 

Studentenbrainstormsessies

Uw product/dienst/app laten testen door studenten, communicatiestrategie testen, trends en innovatie onderzoeken? Gebruik ons Studenten Brainstormteam!
Studenten Brainstorm organiseert creatieve, informele en innovatieve brainstormsessies met studenten. Tijdens onze studenten brainstormsessies krijgt u bruikbare informatie vanuit de belevingswereld
van aankomende, studerende en net afgestudeerde studenten!