Bacheloropleiding: meld je aan voor 1 mei!

Wil jij in september beginnen met een bacheloropleiding? Zorg dan dat je je op tijd aanmeldt! De deadline voor de meeste bachelors is 1 mei. In deze blog lees je meer over hoe je je aanmeldt en waar je verder op moet letten.

Hoe schrijf je je in?

Controleer voordat je je inschrijft voor een opleiding of je aan de voorwaarden voldoet. Dit bespaart je een hoop moeite en teleurstelling! Voldoe je aan de voorwaarden? Dan kun je je inschrijven via Studielink. Hiervoor heb je wel een DigiD voor nodig. Het aanvragen hiervan duurt ongeveer vijf werkdagen, dus doe dit op tijd. Nadat je je hebt ingeschreven, neemt de hogeschool of universiteit contact met je op. Voor sommige opleidingen moet je verplicht een Matchingsdag bijwonen of een Studiekeuzecheck doen.

Inschrijven voor meerdere opleidingen

Weet je nog niet helemaal zeker wat je wilt studeren? Dan kun je je inschrijven voor meerdere opleidingen. Als je je voor 1 mei voor één opleiding hebt ingeschreven, kun je daarna tot 1 september je keuze wijzigen. 

DUO

Naast je inschrijving, zijn er ook nog andere dingen waar je aan moet denken. Vergeet bijvoorbeeld niet om een Studentenreisproduct aan te vragen. En bedenk of je studiefinanciering wilt. Houd er wel rekening mee dat je hiermee een studieschuld opbouwt!

Wil je weten wat het verschil is tussen een bachelor en een master? Lees alles hierover op ons pagina: Verschil tussen bachelor en master

Share this post