Hoe vergroot je de naamsbekendheid van een startende onderneming?

Er zijn een heleboel studenten die naast hun studie beginnen met ondernemen. Je studententijd is dan ook een hele goede tijd om te starten voor jezelf. Je vaste lasten zijn laag, je hebt geen gezin en kunt tegen een laag rentepercentage geld lenen. Als je start met ondernemen, is het belangrijk dat je gelijk aan je naamsbekendheid werkt. Benieuwd hoe je dat doet? Je leest het hier!

1. Bedrijfskleding

Je kan kleding bedrukken met jouw bedrijfsnaam of –logo om de naamsbekendheid te vergroten. Tijdens je studententijd ken je vaak een heleboel mensen. Trek dus vooral je eigen bedrijfskleding aan als je naar college gaat! Ook kan je sporters sponsoren, zodat ze kleding met jouw logo dragen. Als je een heel team wil sponsoren, dan kost dit vaak een hoop geld. Heb je niet zoveel budget? Sponsor dan bijvoorbeeld een sporter tijdens een drukbezocht evenement, zoals een marathon. Ook werkt het goed om kleding en ander textiel te laten bedrukken met jouw logo en dit als relatiegeschenk te geven. Denk bijvoorbeeld aan de canvastasjes die je aan de schouders van veel studenten ziet hangen tegenwoordig.

2. Social media

Social media zijn bijna onmisbaar geworden om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Een succesvolle social-mediastrategie kan zorgen voor een betere reputatie, online vindbaarheid en contact met je doelgroep. Welke social-mediakanalen belangrijk zijn voor jouw bedrijf, is afhankelijk van je doelgroep. Doe hier dus genoeg onderzoek naar, zodat je inzet op de juiste social media.

3. Visitekaartje

Visitekaartjes zijn voor startende studentondernemers ook een makkelijke manier om je naamsbekendheid te vergroten. Potentiële klanten denken eerder aan je terug als je een professioneel visitekaartje achterlaat en kunnen ook makkelijker in contact met je komen. Zorg dus dat je visitekaartje origineel is, een professionele indruk achterlaat en alle belangrijke informatie bevat, zoals contactgegevens en wat je doet.

4. Duidelijke website

Ook een goede website is tegenwoordig erg belangrijk. Een goede website presenteert jouw bedrijf namelijk op de juiste manier, waardoor je nieuwe klanten kan winnen. Potentiële klanten vinden het vaak ook prettig om te lezen wat je doet. Zorg er dus voor dat je een duidelijk pagina hebt waarop staat wat je aanbiedt. Ook kan je door middel van blogs laten zien wat jouw kennis van het product of de dienst is aan (potentiële) klanten. Als je website SEO-proof is, zorgt de website daarnaast voor een goede online vindbaarheid.   

Wil je meer informatie over ondernemen tijdens je studententijd? Kijk dan eens op ondernemennaastjestudie.nl.

Share this post